5 d’octubre del 2009

Aquest és un resum de la carta que es va enviar el passat mes de juny a responsables de l'administració on es demana resposta concreta per activar el Projecte Acàcies.
L'escrit es va enviar en data 8 de juny de 2009 a l'atenció de:

. Sr. Josep M. Figuera i Garreta, Cap de l’Àrea d’Escolarització del C.E.B.
. Sr. Manel Blasco i Legaz, Gerent del Consorci d’Educació de Barcelona
. Sra. Carme Massa Solè, Direcció Centres Consorci d’Educació de Barcelona
. Sra. Gemma Mumbrú Moliné, Regidora Districte de Sant Andreu
. Sra. Montserrat Ballarín Espuña, Regidora d’Educació Ajuntament Barcelona
. Sr. Jordi Hereu, Alcalde de Barcelona
. Sr. Ernest Maragall, Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya

"El projecte RAM (Reforma, Ampliació i Millora de centres educatius) de 2003-2004 de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar l’arranjament dels patis i pistes del CEIP Dr. Ferran i Clua sense efectuar aquesta reforma.
A l’octubre de 2005 l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar un nou projecte de construcció d’una escola bressol, poliesportiu i casal de barri, que substituïa i anul·lava l’anterior. En aquest nou projecte també era inclosa la demolició de l’antic equipament del carrer Acàcies i, en el seu lloc, la recuperació d’una part de pati de jocs i la construcció d’un nou edifici docent a compartir entre l’IES Alzina i el CEIP Dr. Ferran i Clua, accions molt necessàries per la manca d’espai dels dos centres.
Es va construir l'escola bressol, la pista poliesportiva i el casal de barri, reduint considerablement la superfície del pati de joc del CEIP Dr. Ferran i Clua. A més, el CEIP només pot disposar parcialment de la pista poliesportiva, ja que ha de compartir el seu ús amb l’IES Alzina i altres entitats del barri, per la qual cosa el problema d’espai no queda resolt en absolut amb el que no es pot considerar que sigui part d'un programa RAM.

Al Pla d’Equipaments Educatius 2008-2011, elaborat pel Consorci d’Educació de Barcelona, d’acord amb la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb la pretensió de millorar les infraestructures i serveis de la xarxa de centres educatius públics, es preveu la reforma, ampliació i millora del CEIP Dr. Ferran i Clua conjuntament amb l’IES Alzina, la qual cosa suposaria la finalització del projecte de 2005.

Però en data 15 de maig de 2009 el Consorci d’Educació de Barcelona comunica a la direcció del centre la seva decisió d’ampliar l’oferta de places de P3 per al curs 2009-2010 com a conseqüència de la falta de places al barri.
Això comporta una serie de canvis al col.legi com tancar els porxos per fer dos classes més, reduint encara més els espais comuns del CEIP, modificar el sistema d'accessos al centre, creant desconcert entre els pares i els alumnes, modificar el ja complicat ritme al menjador per falta d'espai i temps afectant així no només als nens de P3 si no a tot el funcionament de l'escola.

Ens sembla del tot insuficient la proposta actual del Consorci d’Educació de Barcelona perquè, els serveis projectats són completament insuficients per cobrir les necessitats del centre; aquestes necessitats no es limiten només a la disponibilitat d’una aula més i dos professionals docents, sinó que inclou ampliar l’espai de menjador i l’accés a espais adients pel necessari bon funcionament de l'escola i el menjador.


Demanem la mobilització dels recursos necessaris per acabar el projecte de 2005, amb la demolició de l’antic edifici del carrer Acàcies per recuperar espai de pati i la construcció del nou l’equipament docent previst pel CEIP Dr. Ferran i Clua i l’IES Alzina."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada